Home » Brede Groene Dijk genomineerd als mooiste project

13 oktober 2022

Brede Groene Dijk genomineerd als mooiste project

De Brede Groene Dijk is genomineerd voor het Zonnetje dat Deltacommissaris Peter Glas uitreikt aan het mooiste project van het jaar. Deze dijk is versterkt met zoute klei uit de Eems-Dollard en een prachtig voorbeeld van Nederlandse innovatieve waterbouw. Het project laat zien dat dijken versterken slimmer, duurzamer en toekomstbestendiger kan. In deze video licht projectleider Erik Jolink van het waterschap Hunze en Aa’s het project toe.

De Brede Groene Dijk is één van de blikvangers van het programma Eems-Dollard 2050. Veel partijen werken hierin samen aan een klimaatbestendige kustzone en natuurherstel van de Eems-Dollard. De samenwerking is uniek en een voorbeeld voor de rest van Nederland én Europa.

Help je mee?

Dat ons project genomineerd is, is op zich al een compliment. Maar hoe mooi zou het zijn als de Groningse dijk het Zonnetje wint? Daarvoor hebben we veel stemmen nodig. Ook die van u! Helpt u ons mee? Breng hier je stem uit. Dit kan nog tot en met 7 november. Het Zonnetje wordt uitgereikt op 10 november op het Nationaal Deltacongres.

Verhalen en artikelen over dit project