Home » Dubbele Dijk en zilte landbouw op tv bij EenVandaag

10 juni 2021

Dubbele Dijk en zilte landbouw op tv bij EenVandaag

“Leren door doen is het motto van het programma Eems-Dollard 2050 Dat geldt zeker voor de innovatieve Dubbele Dijk bij Bierum, die meegroeit met de stijgende zeespiegel. En waar in het gebied tussen beide dijken een proeftuin voor zilte landbouw en aquacultuur ontstaat. Ondernemer Erik Moesker vertelt er over in een boeiende reportage over zilte landbouw van het actualiteitenprogramma EenVandaag. In de uitzending komt ook de dijkversterking in Friesland aan bod, waar ideeën verkend worden voor een wisselpolder tussen twee dijken met een brakwater natuurgebied.

Gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen was daarna live in de studio om over de bijzondere Groningse dijk te vertellen: “Verzilting in de landbouw is een probleem dat we moeten tackelen en waarvoor we oplossingen moeten bedenken. De Dubbele Dijk biedt ruimte om te experimenteren met zilte landbouw. Laten we zoveel mogelijk kennis ontwikkelen om de verzilting het hoofd te bieden. 26 jaar experimenteren bij de Dubbele Dijk biedt kansen voor de toekomst van de landbouw op de Groningse klei.”

Bekijk de reportage terug op de site van EenVandaag. Via NPO start kunt u de hele uitzending terugzien. Het item begint bij 4.08 minuten.

Verhalen en artikelen over dit project