Home » Weg Carel Coenraadpolder duurzaam hersteld

15 mei 2024

Weg Carel Coenraadpolder duurzaam hersteld

De weg in de Carel Coenraadpolder bij Finsterwolde is hersteld. De gemeenten Eemsdelta en Oldambt werkten hierin samen. Door de kleitransporten naar de Brede Groene Dijk in het voorjaar van 2022 raakte de weg zwaar beschadigd. Er reden toen dagelijks 70 vrachtwagens door de Carel Coenraadpolder. De betrokken partijen, waaronder de provincie, waterschap Hunze en Aa’s en de gemeenten Eemsdelta en Oldambt, besloten de weg onder regie van de twee gemeenten te herstellen.

Vernieuwende methode

Het herstel van de weg ging na de zomervakantie van 2023 van start. Hierbij kozen de twee gemeenten voor een vernieuwende methode: een reconstructie met zogeheten ‘cementbitumenstabilisatie’. Dat is een methode, waarbij cement en bitumen worden gebruikt om de weg te versterken. Deze aanpak zorgt ervoor dat de weg langer meegaat en is ook duurzaam. Met deze methode wordt het milieu minder verstoord door transporten en is de weg sneller toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Samen met de restauratie van het ‘gele dijkgat’ is de Carel Coenraadpolder weer compleet voor weggebruikers en toeristen.

Werkzaamheden

Aannemer Boskalis Nederland B.V. zorgde dat de weg weer een tijd meekan en geschikt is voor alle soorten van verkeer. De aanpak van de weg werd mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de provincie, waterschap Hunze en Aa’s, Rijkswaterstaat, EcoShape en de gemeenten Eemsdelta en Oldambt.

Verhalen en artikelen over dit project